Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Nova.rs ]

17. 01. 2024. 19:01 >> 19:01

STEJT DEPARTMENT

Amerikanci proglasili Hute teroristima: Prekršili su pravila

Stejt department je danas saopštio da su jemenski Huti proglašeni terorističkom grupom, a da odluka stupa na snagu za 30 dana.

U saopštenju se navodi da su od novembra Huti pokrenuli veliki broj napada na međunarodne teretne brodove u Crvenom moru i Adenskom zalivu, kao i na vojsku raspoređenu u toj oblasti, koja je poslata da čuva bezbjednost i sigurnost komercijalnog brodarstva.

„Ovi napadi na međunarodne brodove su ugorzile pomorce, poremetile slobodan protok robe, i prekršili su međunarodna pravila o slobodnoj plovidbi“, ističe se u saopštenju. 

Dodaje se da će, ukoliko Huti obustave napade u Crvenom moru i Adenskom zalivu, SAD preispitati odluku.

Američko ministarstvo spoljnih poslova naglašava da Huti moraju da odgovaraju za svoje akcije, ali ne na račun jemenskih civila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније