Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

B92 [ B.B. ]

27. 09. 2021. 09:25 >> 09:30
1

IZUM

Robot nosi vaše stvari i prati vas kao kućni ljubimac

Gitamini je manji brat robota za prenos stvari Gita koji je predstavila kompanija "Piaggio Fast Forward", ćerka italijanske kompanije "Piaggia".

S obzirom na to da se uvijek kaže da svaka roba ima svog kupca, tako će i Gitamini vjerovatno da privuče određeni broj ljudi, a ono što svakako možemo da garantujemo jeste da njihovi vlasnici na ulici neće proći nezapaženo.

Robot, koji se sastoji od središnjeg dijela za skladištenje stvari i dva točka, vlasnike prati kao kućni ljubimac, a služi za nošenje stvari.

Ako ne volite da nosite ruksak ili torbu, zašto ne biste platili 1.850 dolara za robota koji to može da radi umjesto vas.

Kako je riječ o malom uređaju, od njega ne bi trebalo da imate prevelika očekivanja, pa, shodno tome, u njega može da stane svega 9 kg stvari.

Njegova baterija može da izdrži više od 30 km, a najveća brzina koju može da dostigne je nešto manje od 10 km/h.

Opremljen je kamerama, senzorima i radarom koje mu pomažu da fokusira svog vlasnika i prati ga.

Prije toga, potrebno je da kliknete dugme, da biste se uparili, međutim, trebalo bi naglasiti da robot nema GPS, već sa svojim kamerama i senzorima može da prepozna vlasnika i tako da ga pratiti.

A njegov prtljažnik možete da zaključate, kako biste se zaštitili od potencijalnih krađa.

Za korišćenje Gite, neophodno je da povežete robota sa svojim pametnim telefonom, s kojim se može i otključavati, ali i nadograditi softver.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније