Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

И.Ш. [ Beta ]

12. 10. 2023. 13:22 >> 13:22

FORMULA 1

Eklston se izjasnio krivim za prevaru, platiće 650 miliona funti

Bivši prvi čovek Formule 1 Berni Eklston izjasnio se danas krivim za prevaru, pošto nije britanskoj vladi prijavio 400 miliona funti koje je držao u trustu u Singapuru i pristao je da plati nagodbu od 650 miliona funti.

Eklston, koji će ovog mjeseca napuniti 93 godine, trebalo je u novembru da se pojavi pred britanskim sudom nakon što je prethodno negirao optužbe.

On se danas pojavio na sudu u pratnji treće supruge Fabijane Flosi i izjasnio se krivim po jednoj tački za prevaru 7. jula 2015. godine, prenio je Skaj.

Sud je čuo da je Eklston postigao građansku nagodbu sa poreskim vlastima da plati 652,6 miliona funti za 18 poreskih godina.

Optužen je poslije istrage koju su obavile poreske vlasti o njegovim finansijama. On nije prijavio trust u Singapuru gdje je držao oko 650 miliona dolara, što je u to vrijeme iznosilo oko 400 miliona funti.

Tužioci su rekli da je Eklston dao neistinite ili pogrešne izjave poreskim vlastima, kada je rekao da je osnovao samo jedan trust u korist ćerki Debore, Tamare i Petre.

Eklston je odgovorio "ne", kada su ga vlasti tada pitale da li je povezan sa drugim trustovima ili van Ujedinjenog Kraljevstva.

Eklstonov advokat Kler Montgomeri rekla je da njen klijent "gorko žali" zbog događaja koji su doveli do njegovog krivičnog gonjenja.

"Nije bila namjera gospodina Eklstona da izbjegne plaćanje poreza. On je uvijek bio spreman da plati porez koji je dospio", navela je.

Ona je dodala da je njegov odgovor na prethodnom suđenju bio "impulsivan propust u rasuđivanju" i da je sada "slabog zdravlja" i da je postupak izazvao veliki stres njemu i onima koji ga vole.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније