Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

20. 05. 2020. 22:01 >> 21:58

NA FAKULTETU U KOTORU

Odobren upis za 180 brucoša

Odobren je upis za 180 brucoša na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo Univerziteta Crne Gore Za studijsku 2020/21. godinu, interesovanje je veliko, pa neće iznenaditi ako broj zainteresovanih bude veći od predviđenog broja za upis, kazao je rukovodilac studijskog programa Ilija Moric.

"Besplatna školarina, vrlo dobri edukativni kapaciteti Fakulteta, atraktivnost grada Kotora i velike turističke investicije širom Crne Gore, osnovni su pokretači rastućeg interesovanja mladih za turizam. Pored toga, radi se o modernom, atraktivnom i dinamičnom pozivu, čija bitnost u budućnosti može samo rasti", rekao je Moric.

Fakultet za turizam i hotelijerstvo, objašnjava, nudi objedinjen studijski program turizma i hotelijerstva, a studenti se na III godini opredjeljuju za turističku ili hotelijersku oblast.

"Zbog većeg broja, studenti se na predavanjima dijele u dvije grupe, a na vježbama u tri grupe, praćene individualnim konsultacijama prema potrebi i zahtjevima studenata. Time se obezbjeđuje viši kvalitet prenosa znanja, uspješnija komunikacija i nastavni proces, posebno u dijelu razumijevanja i praćenja savremenih trendova u turističkoj i hotelijerskoj teoriji i praksi", objasnio je Moric.

Osim redovnih metoda nastave, kako je saopšto, Fakultet intenzivno radi na organizovanju gostujućih predavanja i stručnih posjeta, učešću na naučnim konferencijama i okruglim stolovima, manifestacijama studentske organizacije i UCG-a i drugo.

"Zahvaljujući lokaciji Fakulteta u srcu Starog grada Kotora, studenti su u mogućnosti da žive i istražuju turizam tokom cijele godine. Tome najviše doprinose cjelogodišnji kruzing turizam, UNESCO status Kotora i edukativni kapaciteti Fakulteta za turizam i hotelijerstvo. Na drugoj strani, daljom digitalizacijom nastave radi se na uvođenju novih nastavnih alata, koji profesorima i studentima olakšavaju razumijevanje i praćenje novih turističkih znanja i vještina", kaže Moric.

On saopštava da su u planu i onlajn prezentacije posebno putem veb sajta, Zoom aplikacije i drugih platformi za direktan kontakt sa maturantima.

"Sve informacije neophode brucošima dostupne na zvaničnom sajtu www.ucg.ac.me/fth, a stabilizacijom trenutne situacije, maturanti će moći da posjete Kotor i kroz direktan kontakt se upoznaju sa Fakultetom i gradom u kom će studirati", dodao je on.

Ističe da Fakultet za turizam i hotelijerstvo i grad Kotor pružaju veoma dobre mogućnosti za praktičnu obuku, sezonsko zaposlenje i uspješno studiranje.

Već dugi niz godina, dodaje on, sva ponuđena mjesta na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo se popune kroz tri upisna roka, a interesovanje tradicionalno premašuje broj od 180 raspoloživih mjesta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније