Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

03. 10. 2023. 11:31 >> 12:12

MINISTAR NAJAVIO

Akciji "Stop inflaciji" pridružiće se i apoteke

Akciji “Stop inflaciji" pridružiće se ponovo i apoteke, saopštio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, na današnjoj sjednici Vlade.

Kazao je da je na rafovima trenutno oko 200 sniženih artikala.

Prethodno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, medijima proslijeđen link na kojem se mogu pronaći svi podaci u vezi sa akcijom Stop inflaciji 100+, koja ima za cilj zaštitu životnog standarda građana i smanjenje inflacije.

Link na kojem se mogu pronaći sve informacije je https://www.gov.me/clanak/produzetak-akcije-stop-inflaciji-stop-inflacija-100

Đurović je na sjednici Vlade rekao da su prve informacije ohrabrujuće.

“Svi lanci i trgovci su spustili cijene. Pored prahrane i bijele tehnike imaćemo i apoteke. Jedna jako dobra stvar za sve građane Crne Gore je da je ovo zajednička akcija gdje su se svi negdje odrekli svojih djelova marže. Imate preko 200 artikala u akciji "Stop inflaciji". Kao i prošli put, javljaju se i nove kompanije koje žele da se uključe u akciji. Apoteke će se takođe uključiti”, najavio je Đurović.

Uvjeren je da će do kraja ove godine građani Crne Gore biti u mogućnosti da uštede priličan broj sredstava.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović čestitao je početak akcije i zahvalio svim trgovačkim lancima koji su se uključili.

“Treba biti realan i reći da inflaciju ne diktira Crna Gora i da je ona ne može zaustaviti, ali ovo pomaže. Vlada, privreda i građani nalaze zajednički jezik. Lista proizvoda ne može da se navede jer marketi žele da dođete i vidite koji su artikli u pitanju. Riječ je o preko 200 sniženih proizvoda, u regionu je 20 ili 40”, kazao je Abazović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније