Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Portal RTCG ]

06. 01. 2024. 11:10 >> 11:10
1
Čitaj mi:

Čestitke političkih funkcionera

Vjernici Božić da dočekaju posvećeni plemenitim emocijama

Politički funkcioneri uputili su čestitke vjernici koji Badnji dan i Božić obilježavaju po Julijanskom kalendaru.

11:09

Šehović čestitao Badnji dan i Božić

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) dr Damir Šehović čestitao je Badni dan i Božić svim hrišćanskim vjernicima koji ovaj praznik obilježavaju prema Julijanskom kalendaru, poželivši im ličnu i porodičnu sreću, kao i da u harmoničnoj atmosferi provedu predstojeće blagdane.

"Svjetlost i plemenitost praznika vraćaju nas ne samo lijepim običajima, već i vrijednostima na kojima počiva čovječanstvo, poput uzajamnog poštovanja, brige za drugoga i neophodnosti međusobnog razumijevanja”, naveo je Šehović.

Predsjednik SD-a je istakao da multivjerski, multietnički i multinacionalni karakter Crne Gore, kao i skladan suživot, čine da se bliskost među ljudima osjeća tokom svakog praznika, te poželio građankama i građanima koji obilježavaju pravoslavni Božić da ga proslave u miru, radosti i sreći okruženi najmilijima.

Опширније

11:08

Ibrahimović: Prilika za radost i obnavljanje veza

Predsjednik Bošnjačke stranke mr Ervin Ibrahimović uputio je čestitku povodom nastupajućeg Božića svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori.

“Vjerski praznici za sve vjernike predstavljaju veliku radost i prilika su za jačanje duhovne snage i obnavljanje međusobnih veza. Upravo nas blagdani podsjećaju na potrebu uvažavanja i poštovanja različitosti u cilju izgradnje bolje budućnosti za sve naše građane. U ime Bošnjačke stranke i u svoje ime, čestitam vam predstojeći praznik“, navodi se u čestitiki Ibrahimovića.

Опширније

09:41

Joković: Blagi dani da donesu mir i sreću 

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore, Vladimir Jokovic, čestitao je, u ime SNP Crne Gore, kao i u svoje lično ime, predstojeće blagdane, Badnji dan i Božić, Njegovom visokopreosveštenstvu Mitropolitu crnogorsko-primorskom gospodinu Joanikiju, episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju i svim pravoslavnim vjernicima.

"Želim da ovi Božićni blagi dani donesu svim građanima Crne Gore zdravlje, mir i sreću, i da u našim srcima sačuvaju vjeru i nadu u bolje sjutra. Božić je simbol radosti i sreće i podsjeća nas na važnost međusobnog razumijevanja i poštovanja, istovremeno nas obavezujući da razvijamo slogu među svim ljudima dobre volje, bez obzira na vjerske, nacionalne i političke razlike. Iskrenim odnosom trebamo poštovati i čuvati jedni druge, jer jedino istinskom bliskošću možemo ostvariti razumijevanje i slogu, koje su neophodne za srećnu i bolju budućnost svih građana Crne Gore", zaključio je on. 

Опширније

08:22

Abazović: Praznici nada da svijet može biti humaniji

Predsjednik Građanskog pokreta URA i doskorašnji premijer dr Dritan Abazović čestitao je svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori i svijetu Badnji dan i Božić uz želju da nas ovi dani podsjete na važnost uzajamnog poštovanja, praštanja, čuvanja dostojanstva i razumijevanja drugog i drugačijeg.

"Božićni praznici bude nadu da svijet može biti humanije, bolje i pravednije mjesto za život", istakao je predsjednik URE Abazović.

Abazović je građanima poželio dobro zdravlje, mir u duši, radost u mislima i da Božić provedu sa najbližima, tkajući niti koje će vječno povezati naša srca i ojačati duh zajedništva u susret boljoj budućnosti za sve nas.

 

Опширније

13:18

Bogdanović: Blagi dani prilika da duboko promišljamo o univerzalnim vrijednostima koje ovaj sveti praznik simbolizuje

U ime Kluba poslanika Demokratske Crne Gore i u svoje ime, mitropolitu crnogorsko-primorskom gospodinu Joanikiju, episkopima, monaštvu, sveštenstvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti želim srećan Badnji dan i Božić.

Ovi blagi dani, kada se badnjaci pale kao simboli vjere i nade širom naše Crne Gore, nisu samo trenuci vjere, tradicije i sjećanja, već i prilika da duboko promišljamo o univerzalnim vrijednostima koje ovaj sveti praznik simbolizuje.

Neka nas ovaj Božić podsjeti da je najdragocjenije blago koje možemo njegovati i čuvati - ljubav prema bližnjem, toplina porodičnog ognjišta, i bratsko poštovanje prema svim ljudima, bez obzira na vjersku pripadnost. Daj Bože da nas ovi sveti dani nadahnu da s ponosom slavimo ove vječne vrijednosti, koje čine srž našeg društva i temelj naše zajedničke budućnosti.

S ponosom i zahvalnošću se sjećamo da smo prije tri godine, baštineći mudrost i hrabrost naših predaka, uspjeli sačuvati dostojanstvo i slobodu svakog vjernika svih konfesija, čuvajući tako bogati kulturni mozaik naše Crne Gore.

U nadi da će blagodat Božića unijeti radost, mir i ljubav u svaki dom, želim svim građankama i građanima da ove praznične dane provedu u blagostanju, dobrom zdravlju i radosti svojih najmilijih. Hristos se rodi!

Опширније

13:14

Knežević: Božić potvrđuje vječito rađanje Isusa Hrista

Predsjednik DNP CG, Milan Knežević, u ime Partije, kao i u svoje ime, najsrdačnije čestita Badnji dan i Božić patrijarhu srpskom, Njegovoj svetosti Porfiriju, mitropolitu crnogorsko-primorskom, Njegovom visokopreosveštenstvu Joanikiju, sveštenstvu i monaštvu srpske pravoslavne crkve, kao i svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori i rasijanju.

Knežević i ovog puta iskazuje snažnu želju da pravoslavni vjernici Badnje veče i Božić, kao najradosniji hrišćanski praznik, dočekaju posvećeni plemenitim emocijama i jačanju duhovnog mira, spokoja, lične i društvene harmonije.

Božić, po mišljenju Milana Kneževića, uvijek iznova, na način dostojan vjere pravoslavne, potvrđuje vječito rađanje Isusa Hrista, uz Hristove poruke sloge, koje jačaju pravoslavnu duhovnost i suživot svih naroda i vjera.

Опширније

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније